desomderdelen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Infoyo artikelen januari 34 t/m 66

  In November en December 2008 heb ik in totaal 150 artikelen gepubliceerd op Infoyo. In Januari heb ik op Infoyo 110 artikelen gepubliceerd onder de naam Normyo. Hieronder de nummer 34 tot en met 66. De nummers 1 tot met 33 staan hier. De nummers 67 t/m 110 staan hier.

  34.
  Lichaamsversiering:

  Mensen vinden het dus heerlijk om hun lichaam te versieren. Niet alleen in de vorm van mooie kleding of mooie make-up. Maar ook in de vorm van tatoeages en piercings of scarring. Het verbazingwekkende is eigenlijk, dat al dit versieren niet nuttig is en dus vooral een interne behoefte weergeeft.

  Bekeken 58x
  Gevonden met de woorden:

  1. lichaamsversiering
  2. lichaamsversiering scarring
  3. make-up is ook lichaamsversiering
  4. scarring linchaamsversiering
  5. versiering van de menselijke lichaam
  6. afrikaanse lichaamsversiering
  7. overgangsritueel(piercing)
  8. lichaamsversiering kleding
  9. geslachtsdelen versieren
  10. echtgenoot met gaatjes in de oren
  11. afrikaanse cultuur lichaamsversiering
  12. wat is scarring?
  13. lichaamsversieringcultuur
  14. uiterlijke versieringen mens
  15. lichaamsversieringen van verschillende culturen en
  16. uiterlijk versieren
  17. lichaam versiering
  18. versierde lichamen van niet - westerse mensen
  19. lichaamsversiering make-up

  35.
  Onze grootste angst:

  Je kunt je afvragen of het terecht is dat we bang zijn voor de dood. Is die angst ons niet gewoon aangepraat door alle verhalen over de hel en de hemel. Hoeveel moeite het kost om in de hemel te komen. Hoe weinig je hoeft te doen om in de hel te komen.

  Bekeken 5x
  Gevonden met de woorden:

  onze grootste angst
  grootste angst


  36.
  Verantwoordelijkheid:

  Voor veel dingen in dit leven zijn we zelf verantwoordelijk, maar niet voor alles. We zijn er bijvoorbeeld niet verantwoordelijk voor, dat we geboren worden. Dat is toch echt de verantwoordelijkheid van onze ouders. En anders moeten we gaan geloven, dat we al voor de geboorte van onze ouders met hun in overleg zijn geweest over onze geboorte.

  Bekeken 0x
  Gevonden met de woorden:

  Geen


  37.
  Waarom leidinggevenden:

  Eigenlijk moet deze titel natuurlijk zijn: Waarom zijn er leidinggevenden? Maar gelukkig hoef je in een titel niet de regels van de grammatica te volgen. Maar dan blijft mijn vraag nog steeds: Waarom zijn er leidinggevenden?

  Bekeken 7x
  Gevonden met de woorden:

  hoe wordt een leider van de groep


  38.
  Groepen zonder leiders:

  Volgens leiders zal het nooit kunnen, groepen zonder leiders. Maar de vraag is maar wat zie je als leider? Is iemand een leider omdat hij zegt welke kant het op moet en dat iedere keer doet, als er van richting verandert moet worden? Of is iemand leider, omdat hij of zij op dat moment het beste weet hoe iets opgelost moet worden?

  Bekeken 4x
  Gevonden met de woorden:

  Geen


  39.
  Niet menselijke organisatie modellen:

  De mens heeft in de loop der eeuwen flink wat organisatie modellen bedacht. Van het eenvoudige model van meester gezel tot en met de complexe organisatie van het conglomeraat. Maar mensen zijn niet de enige die organisaties creëren.

  Bekeken 2x
  Gevonden met de woorden:

  organisatiemodellen


  40.
  Confrontatie mijdend gedrag:

  Het lievelingsgedrag van de meeste mensen. Het gaat dan niet om het mijden van de confrontatie met anderen, maar met onszelf. Want anderen wijzen op hun gedrag vinden we eigenlijk niet echt een probleem. We weten toch wel, dat de ander uit beleefdheid niet zal slaan.

  Bekeken 4x
  Gevonden met de woorden:

  confrontatie aangaan na ruzie
  confrontatie met gedrag
  waarom is confrontatie geven moeilijk


  41.
  De confrontatie aangaan:

  Hoewel er vaak wordt gezegd, dat Nederlanders hard zijn en direct is dat maar waar tot op zekere hoogte. Nederlanders durven veel tegen elkaar te zeggen. Ze durven aan te geven wanneer ze iets niet goed vinden. Maar dat gaat vaak over externe waarnemingen.

  Bekeken 12x
  Gevonden met de woorden:

  1. confrontatie aangaan
  2. geen confrontatie aangaan
  3. confrontaties aangaan
  4. confrontatie met jezelf aangaan
  5. confronteren met jezelf

  42.
  De filosoof Epicurus:

  Is god bereid kwaad te voorkomen, maar niet instaat? Dan is hij niet almachtig. Is god instaat kwaad te voorkomen, naar niet bereidt? Dan is hij kwaadaardig. Als god bereid is en instaat om kwaad te voorkomen? Waar komt kwaad dan vandaan? Is god niet bereid om kwaad te voorkomen, maar ook niet instaat? Waarom noemen we hem dan god?

  Gevonden met de woorden:

  God is kwaad


  43.
  Organisaties en sollicitanten:

  Er zijn op deze wereld een twee manieren om aan werk te komen. Je kunt voor jezelf beginnen en opdrachten binnenhalen. Of je kunt voor een werkgever aan de gang gaan. In het eerste geval hoef je je nergen druk over te maken. Je weet wat je kunt en wilt. Maar als je werk zoekt bij een bedrijf, dan moet je door een wervings- en selectie molen.

  Bekeken 9x
  Gevonden met de woorden:

  Geen


  44.
  Geld en de waarheid:

  De mens heeft als norm, dat de waarheid boven alles gaat. Hoe erg het ook mag zijn, wat we gedaan hebben, als we maar de waarheid spreken, dan is het goed. Niet voor niets: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achter haalt hem wel. Het vreemde is echter, dat we deze norm plots loslaten als de kans bestaat dat we straf krijgen. Want waarom geldt opeens de regel: in liefde en oorlog is alles geoorloofd? En dan vergeten we er vaak nog eentje: Zaken zijn zaken.

  Bekeken 4x
  Gevonden met de woorden:

  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achter haar
  waarheid norm
  al is de leugen nog zo snel de waarheid achter haa


  45.
  Geld rechtvaardigt alles:

  Hoewel we vaak zouden willen, dat het niet zo is. Maar met geld rechtvaardigen we alles. We behandelen geld als een schaars product, dat we nodig hebben om in leven te blijven. Het is nog belangrijker dan de zuurstof die we echt nodig hebben.

  Bekeken 2x
  Gevonden met de woorden:

  Geen


  46.
  Gij zult niet doden:

  Dit is waarschijnlijk het eenvoudigste en bekendste gebod dat we toekennen aan een god, die ons geschapen zou hebben. Maar hoe makkelijk het is om het te overtreden blijkt iedere dag opnieuw.

  Bekeken 10x
  Gevonden met de woorden:

  bloedarmoede spiritueel gezien
  gij zult dieren niet doden


  47.
  Belasting heffen:

  Overheden zijn notoire geld wolven. Vaak niet omdat er zoveel geld naar het apparaat gaat, maar om hele andere redenen. Bijvoorbeeld omdat ze ontdekt hebben, dat ze op basis van de toekomst kunnen lenen.

  Bekeken 9x
  Gevonden met de woorden:

  Geen


  48.
  Betrouwbare politici:

  Is dit een zichzelf tegensprekende samenstelling, of bestaan er betrouwbare politici. Dan is eigenlijk de eerste vraag: Wat versta ik onder betrouwbaar? Want is iemand betrouwbaar als ik hem of haar vertrouw? Of is iemand betrouwbaar als hij of zij altijd hetzelfde gedrag vertoont? Of gaat het om beide?

  Bekeken 0x
  Gevonden met de woorden:

  Geen


  49.
  Antropomorphisme:

  Wat een schitterend woord voor het gedrag van mensen, om hun eigen kenmerken te projecten op andere wezens of dingen. Ik zie een vreemde wolk en zeg vervolgens, dat ik Maria de moeder van Jezus heb gezien. Ik zie een vreemde schaduw en denk een oud mannetje te zien. Ik hoor gekras en denk dat er enge mannen met hun nagels aan de dakrand krabben.

  Bekeken 3x
  Gevonden met de woorden:

  Geen


  50.
  Het leven accepteren:

  Als er iets moeilijk schijnt te zijn voor mensen, dan is dat wel het leven accepteren zoals het is. We hanteren allerlei normen om te bepalen of iets goed en slecht is en hebben zelfs normen voor wat een goed leven is. Maar wat is accepteren eigenlijk?

  Bekeken 20x
  Gevonden met de woorden:

  het leven nemen zoals het is
  spiritueel leven


  51.
  De invloed van Carl Friedrich Gauss:

  Binnen de wiskunde en de statistiek is de naam van Gauss een bekende. Gewone mensen krijgen eigenlijk niet zoveel te maken met de naam, hoewel ze natuurlijk wel op allerlei manieren te maken krijgen met zijn werk.

  Bekeken 13x
  Gevonden met de woorden:

  1. grauss statistieken
  2. anecdote verwachtingen
  3. Gauss
  4. carl friedrich gauss
  5. Carl Friedrich Gauss
  6. Klas AND "gemiddelde lengte"
  7. "gemiddelde lengte van mensen"
  8. invloed sport op school

  52.
  Hoe statistiek uw leven beïnvloedt:

  De meeste mensen hebben niets met statistiek. Erger nog, ze vinden het verschrikkelijk om zich er mee bezig te moeten houden. Wat moet je nu met het gemiddelde uitgave patroon van de Nederlander? Maar statistiek komt u ieder dag tegen.

  Bekeken 9x
  Gevonden met de woorden:

  1. studie statistiek
  2. geld beinvloed je leven
  3. gemiddelde hoe lang leven nederlanders
  4. uitgavenpatroon nederlandse toerist
  5. statistiek dagelijks leven

  53.
  Hero en The Horse whisperer:

  Het afgelopen weekend twee volkomen verschillende films gezien. De ene was een Chinese historische film over de eerste Chinese keizer. De andere ging over een man die goed met paarden om kan gaan.

  Bekeken 13x
  Gevonden met de woorden:

  1. bekende chinese historische film
  2. paardenfluisteraar
  3. tijd film horse whisperer
  4. paard Hero
  5. the hero chinese film over het zwaard
  6. hoofdrolspeler van de film The Horse Whisperer
  7. muziek uit de film de horse whisperer

  54.
  Vroeger was het beter:

  Dit is in moeilijke tijden een veel gehoorde klacht of klaagzang. Maar was het vroeger met al haar ongelijkheid, ongelijkwaardigheid, machtsmisbruik wel beter? Hoe komen we aan het idee, dat het vroeger beter was?

  Bekeken 8x
  Gevonden met de woorden:

  de vroegere mens


  55.
  Een objectieve kijk op de wereld:

  Ik zou willen dat het kan, maar mensen hebben het vermogen niet om objectief te zijn. Zelfs op de momenten dat we denken objectief te zijn is er sprake van subjectiviteit. Want we hanteren normen, die niet objectief kunnen zijn, ze zijn namelijk door mensen bedacht.

  Bekeken 17x
  Gevonden met de woorden:

  1. objectief denken
  2. waarnemen objectief subjectief
  3. wat is objectief waarnemen
  4. objectiviteit subjectiviteit wetenschap
  5. objectief waarnemen
  6. sociaal wetenschap objectief

  56.
  De intelligentietest:

  Eigenlijk is het niet het goede woord, als je bekijkt waarom Binet in de negentiende eeuw de test heeft bedacht. Maar goed iedereen krijgt er wel eens mee te maken in dit leven. Eerst eens wat geschiedenis.Bekeken 22x
  Gevonden met de woorden:

  1. intelligentietest
  2. intelligentietest kinderen
  3. COGNITIEVE LEEFTIJD
  4. intelligentietest op school
  5. intelligentietest kind
  6. intelligentietest basisschool
  7. voor- en nadelen intelligentietest
  8. intelligentie test jongeren

  57.
  Mijn of dijn verantwoordelijkheid:

  Mensen hebben er een handje van om de verantwoordelijkheid voor bepaalde zaken in hun leven te delegeren. Zo vinden politici, dat als zij de regels hebben opgesteld, de burgers die zonder tegenstand moeten uitvoeren. Alsof de blindelinge gehoorzaamheid bevestigt dat je een goede beslissing hebt genomen. Maar wie is verantwoordelijk?

  Bekeken 4x
  Gevonden met de woorden:

  mijn en dijn
  kan verantwoordelijkheid niet aan


  58.
  Het financiële systeem:

  In een artikel op Zaplog wordt kort uitgelegd, dat de financiële crisis een gevolg is van de handel in derivaten. Maar kan alleen het verzekeren van gevaarlijke investeringen zo'n crisis veroorzaken? Of speelt er veel meer.

  Bekeken 8x
  Gevonden met de woorden:

  geen belasting over bedrijfsvermogen betalen
  financiele systeem
  belasting over geleend geld


  59.
  Beloning voor alles:

  Hoe kan het dat mensen voor alles beloond willen worden? En dan ook nog op allerlei verschillende manieren. Is u dat nog nooit opgevallen? Echt waar, mensen maken van alles een beloning.

  Bekeken 7x
  Gevonden met de woorden:

  Geen


  60.
  Begrijpen vrouwen zichzelf:

  Mannen zijn heel makkelijk als het om hunzelf gaat. Het maakt ze niets uit of ze zichzelf wel of niet begrijpen. De gedachtengang is eerder: Ik ben zoals ik ben en waarom zou ik anders zijn. Maar wat gebeurt er bij vrouwen?

  Bekeken 28x
  Gevonden met de woorden:

  1. angst om niet te voldoen in een relatie
  2. vrouwen denken met hun emoties
  3. vrouw begrijpen
  4. mannen en hun gedachtengang naar vrouwen
  5. perfecte vriendin worden

  61.
  Straffen of belonen:

  In het opleidingsveld is men het er ondertussen wel overeens, belonen werkt beter dan straffen. De belangrijkste reden dat straffen niet goed werkt, is dat het vermijdingsgedrag of verbergingsgedrag creëert en onzekerheid. In het gewone leven wordt echter nog graag van straffen gebruik gemaakt.

  Bekeken 25x
  Gevonden met de woorden:

  1. straffen en belonen
  2. meningen over beloning en straffen
  3. straffen en belonen in het onderwijs
  4. pedagogiek straffen en belonen
  5. reden en straffen
  6. artikelen straffen en belonen
  7. straffen belonen onderwijs

  62.
  Altijd straf:

  Mensen zien veel ervaringen in dit leven als straf. Maar waarom eigenlijk? En wat is straf nu eigenlijk precies, want niet iedereen heeft het zelfde idee van straf? Sommige mensen geloven zelfs, dat het leven een straf is en dat de beloning pas in het hiernamaals komt.

  Bekeken 4x
  Gevonden met de woorden:

  straf in hiernamaals
  straffen tijd stenen en staten


  63.
  Leven als straf:

  Hoewel reorganiseren in het Nederlandse bedrijfsleven, bijna dagelijkse kost is, gaat het vaak toch behoorlijk verkeerd. Er komt niet uit wat er verwacht werd. Ze blijken andere effecten te hebben dan verwacht. Ze blijven steken in het ontslaan van veel werknemers. Wat kan dat veroorzaken? Gevonden met de woorden:

  het is een straf als je zo moet zijn als ik het he
  sexy straffen
  gedicht ik voel dit als straf
  geen werk, gestraft


  64.
  Implementatieplannen:

  Het succes van een implementatie wordt natuurlijk nooit gegarandeerd door het plannen er van, daarvoor zijn er genoeg factoren die je van tevoren niet in de hand hebt. Maar het maakt de kans van het realiseren van de implementatie wel groter.

  Bekeken 7x
  Gevonden met de woorden:

  implementatieplannen
  weerstanden je zou kunnen tegenkomen bij het imple


  65.
  Implementatievaardigheden:

  Dit is nu een vaardigheid waar niet vaak over gesproken wordt. Schijnbaar leeft de gedachte, dat implementeren vanzelf gaat. Of zou het de gedachte zijn, dat iedereen die een management functie bekleedt kan implementeren?Bekeken 1x
  Gevonden met de woorden:

  Geen


  66.
  Implementeren:

  Hoewel reorganiseren in het Nederlandse bedrijfsleven, bijna dagelijkse kost is, gaat het vaak toch behoorlijk verkeerd. Er komt niet uit wat er verwacht werd. Ze blijken andere effecten te hebben dan verwacht. Ze blijven steken in het ontslaan van veel werknemers. Wat kan dat veroorzaken?

  Bekeken 3x
  Gevonden met de woorden:

  implementatieplan reorganisatie


  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl