desomderdelen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Artikelen

  Artikelen van Normyo op Infoyo in de maand november 2008

  Empirische cyclus:

  De basis achter wetenschappelijk onderzoek lijkt vaak een ingewikkelde gedachtengang te zijn, die onder veel woorden en vooral cijfers verborgen ligt. Maar in werkelijkheid is het een voor veel mensen bekende wijze van werken, die de meeste mensen ook nog eens onbewust dagelijks toepassen. Ik bedoel dan wat in de wetenschap aangeduid wordt met de empirische cyclus. Wat houdt de empirische cyclus nu precies in?

  25x bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  empirische cyclus
  empirische cyclus onderzoek
  wat is de empirische cyclus

  Waar komt mijn salaris vandaan?:

  Veel werknemers, en dan bedoel ik iedereen die voor een baas werkt dus ook managers, schijnen het idee te hebben dat hun salaris aan het eind van de maand bij toverslag op hun rekening staat. Of ze geloven het verhaal van hun ouders niet, die soms retorisch klagend riepen als ze weer eens om iets kwamen vragen wat geld kostte: "Denk je soms dat het geld me op de rug groeit?" Want als je kijkt naar de manier waarop sommige werknemers de klant behandelen als voetveeg, dan moet je wel haast gaan geloven dat werknemers niet weten waar het geld voor hun salaris vandaan komt.

  18x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  Waar komt mijn salaris vandaan?
  geld verdienen met salaris
  bedrijf failliet salaris medwerker
  bedrijf falliet salaris

  Marketing en sales:

  Binnen de wereld van de verkoop zijn er eigenlijk twee stromingen te herkennen. De stroming van de marketing, die zich bezighoudt met het bewerken van de markt voor het verkopen van een product. En de stroming van de verkoper, die zich direct bezighoudt met het verkopen van producten aan klanten. Beide stromingen hebben hun eigen ideeën over het verkopen van producten.

  15x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  Sales and marketing cost
  5 p's van marketing
  verhogen van je product
  wat zijn de4 c's van marketing

  Hoe bepaal je welke opleiding bij je past?:

  Het selecteren van en opleiding is niet het eenvoudigste in de huidige opleidingsmarkt. Er zijn zoveel aanbieders van dezelfde soort opleiding dat het behoorlijk wat tijd vergt om een passende opleiding te vinden. Maar een eerste aanzet tot het vinden van een passende opleiding begint bij jezelf. Het gaat dan om het stellen van een paar simpele vragen.

  12x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  welke opleiding voor basisschool
  passende opleiding bij mezelf

  Ontwikkelen van talenten:
  Het ontdekken van talenten is vaak het makkelijkste onderdeel van talent management. Of iemand talent heeft is vaak snel te zien als je zelf ervaring hebt op een bepaald vakgebied. Het probleem ontstaat als dit talent ontwikkeld moet worden. Hoewel men zelf op een bepaalde manier zijn talent heeft ontwikkeld, hoeft dat nog niet te betekenen dat men op dezelfde manier het talent bij de ander kan ontwikkelen. Dat is namelijk afhankelijk van wat voor soort leerstijl iemand heeft. En de complexiteit van de functie of taak waarbinnen het talent gebruikt gaat worden.
  9x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  talenten blessures
  Miskend Talent hijken

  Wat is kunst?:
  Van veel wat in de wereld kunst wordt genoemd kun je je afvragen of het ook echt kunst is. Want waarom mag iemand die de kunstacademie heeft afgemaakt, zich kunstenaar noemen, en zijn product kunst? Maar moet iemand die artistiek gebouwen ontwerpt zijn product architectuur noemen? En zo zijn er nog wel een paar voorbeelden te geven, waarbij de buitenwereld het ene kunst noemt en het andere net zo kunstzinnige niet.
  7x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  persoonlijke mening over de kunstenaar
  begrijp jij de kunstenaar
  wat is kunst?
  begrippen kunst
  definitie kunstenaar
  Return on Investement van Opleidingen:
  Bij opleidingen wordt er niet vaak gekeken naar de return on investement. Of beter gezegd er wordt niet nauwkeurig gekeken naar de ROI van opleiden. De meeste mensen nemen aan, omdat dat vaak gezegd wordt, dat opleiden tot een hoger salaris leidt. Voor de deelnemer is de ROI van een opleiding dan vaak wel redelijk voor de handliggend. De meeste opleidingen voor Masters of Business Administration (MBA) gebruiken de hoge ROI ook vaak als onderdeel van hun reclame uitingen. Het punt is echter, dat dit de meest simpele manier van kijken is naar de ROI van opleiden.
  6x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  geen
  De basis van een goede opleiding:
  Er wordt in deze wereld een heleboel opgeleid en onderwezen, en er wordt nog veel meer onderzoek gedaan naar al dat opleiden en onderwijzen. Uit al dat onderzoek, dat vooral gericht is op het vinden van wat het beste werkt, zijn in de loop der jaren natuurlijk wel een paar basis elementen gekomen voor goed opleiden en onderwijzen. De belangrijkste blijkt overigens te zijn: de hoeveelheid tijd die besteed wordt aan het leren zelf. Daarom zijn bijvoorbeeld huiswerk maken, thuis studie en bijles nuttige hulpmiddelen om iemand te helpen meer uit het onderwijs te halen.
  5x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  Een wereld van ideeën:
  Bas Haring schreef het al in zijn boekje "Voor een echt succesvol leven", deze wereld kent ideeën, die zichzelf instandhouden. Het mechanisme daarvoor is vrij eenvoudig en heet gewoon opvoeding. Mijn vraag is echter wat de zin is van een wereld vol ideeën, als ik van veel van die ideeën eigenlijk niets afweet. Van iets minder ideeën wel iets weet, maar er niets mee doe of kan. En van nog minder ideeën gebruik maak om mijn leven in te richten.
  4x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  geen

  Het nut van opleiden:

  Als kijkt hoe bedrijven omgaan met de budgetten voor opleiden, dan zou je bijna gaan geloven dat ze opleiden eigenlijk een zinloze geldverspillende activiteit vinden. Want zodra het economisch maar even iets minder gaat, schrappen de meeste bedrijven als eerste hun opleidingen. Of als ze dat nodig vinden, gebruik ze het opleidingsbudget voor iets anders dan waar het voor gepland was. Maar is opleiden dan echt zo zinloos?

  4x Bekeken

  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  Opleiding rugmassage

  De Nederlandse Antillen en Aruba:

  Nog een paar jaar en de Nederlanse Antillen en Aruba bestaan niet meer. Dan worden het 6 eilanden in de Caribische zee, die of een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden zijn. Of het worden overzeese gemeenten van Nederland.

  4x Bekeken

  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  samenleving van nederlandse antillen
  nederlanse antilen

  Waarom leiden we mensen op?:

  Opleiden is tegenwoordig zo een standaard activiteit, dat we bijna vergeten zijn waarom we het doen. Natuurlijk weet iedereen dat je zonder opleiding in onze maatschappij weinig kans maakt om iets te bereiken. Maar de reden waarom we er ooit mee begonnen zijn is natuurlijk vaag. Waarom zijn we op een gestructureerde, door de overheid betaalde manier gaan opleiden?

  3x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  geen

  Besparen of ontslaan?:
  Ik las op Management Team een leuk artikeltje over het grandioze idee om te besparen in plaats van te ontslaan. En ik ben het er volkomen mee eens. Veel te veel bedrijven grijpen eerst naar het ontslag mechanisme als er signalen in de economie zijn, dat het wat minder gaat. Wat dat betreft zijn te veel ondernemers eigenlijk verkapte slavendrijvers. Ze willen alleen personeel als dat genoeg geld voor ze verdient waarmee zij goede sier kunnen maken. Maar waar moet je dan op letten als je wilt besparen?

  3x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  geen

  Total Cost of Ownership van Opleiden:

  Of te wel afgekort TCO. In goed Nederlands is het natuurlijk Totale kosten van het bezitten. En er wordt mee bedoeld: Wat kost iets vanaf het moment dat je besluit het te gaan kopen, tot het moment dat je het laat slopen. Maar kun je TCO bijvoorbeeld ook toepassen op opleidingen? Volgens mij wel, het is alleen veel meer werk, dan bij een materieel product. Je moet namelijk allerlei niet financiële aspecten monetariseren. Hoever je wilt gaan is echter afhankelijk van je zelf en hoe belangrijk je het vindt om tot op de cent precies te weten hoeveel een opleiding je werkelijk kost.

  3x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  wat is cost of ownership?

  Spirituele ontwikkeling:
  Ieder mens is iedere dag weer bezig met zijn eigen ontwikkeling op spiritueel vlak. Het lijkt vaak niet zo, omdat we zo in beslag genomen worden door wat er om ons heen gebeurd. En dat we in beslag genomen worden door onze buitenwereld is ook wel logisch. Als dat niet zo was, dan zouden we bij de minste of geringste gevaarlijke situatie een ernstig ongeluk krijgen, waardoor we helemaal niets meer kunnen doen op welk vlak dan ook, nog lichamelijk noch spiritueel. Maar waarom is spirituele ontwikkeling dan belangrijk?
  2x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  spirituele ontwikkeling

  Cultuur en Cultuur:
  Ik vind het altijd weer leuk als je mensen op televisie en journalisten of columnisten in de krant hoort praten of schrijven over de cultuur met een kleine of grote C. Bij mij komt dan altijd een beetje een gevoel van wansmaak op.
  2x Bekeken,
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  "cultuur UI"
  hoeveel nederlanders heeft een andere cultuur

  Journalisten en statistiek:
  De meeste wetenschappelijke onderzoeken rapporteren in de vorm van statistieken en statistische waarschijnlijkheden. Voor journalisten maakt dat het leven wat moeilijk, want de meeste van hun lezers zijn geen statistici. Als journalist moet je dus wel een vertaalslag maken van wat een wetenschappelijk rapport meldt naar wat je je lezers verteld. Maar hoe ga je daarmee om als lezer?
  2x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  statistiek voor journalisten
  Het spirituele leven:
  De meeste wetenschappelijke onderzoeken rapporteren in de vorm van statistieken en statistische waarschijnlijkheden. Voor journalisten maakt dat het leven wat moeilijk, want de meeste van hun lezers zijn geen statistici. Als journalist moet je dus wel een vertaalslag maken van wat een wetenschappelijk rapport meldt naar wat je je lezers verteld. Maar hoe ga je daarmee om als lezer?
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  geen

  Onszelf zijn, maar niet heus:
  In deze wereld krijg ik steeds vaker het gevoel, dat je niet jezelf mag zijn. Er worden programmas gemaakt rond het thema "U kleedt zich niet goed". Mensen worden in tijdschriften en kranten te kijk gezet, als afwijkend en vreemd. Maar wat is daar de zin van en is het wel zinvol?
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:

  geen

  Mens zijn of rol spelen:
  Laatst zat ik er over te denken, wat het zou betekenen om plots niet meer te kunnen doen wat je al je hele leven doet. Stel je bent al bijna 30 jaar boekhouder en je ziet jezelf eigenlijk alleen nog maar als boekhouder en je wordt ontslagen. In de huidige arbeidsmarkt maak je dan niet veel kans meer om ergens als boekhouder aangenomen te worden. Maar wat doe je dan, als je jezelf alleen nog maar als boekhouder ziet?
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  eigenschappen boekhouder
  Je ziet vaak dat professionele opleidigen zo rond de tweeduizend Euro en hoger liggen per deelnemer. Vooral als het gaat om een verdieping van het vakgebied waarin men werkzaam is. Wat maakt opleiden zo duur?
   
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  Klant mishandeling:
  Het Nederlandse bedrijfsleven lijkt er de laatste jaren een beetje de kantjes van af te lopen. Steeds vaker moet je merken dat de klant door sommige bedrijven gezien wordt als een geld koe, die niet moet zeuren als hij iets koopt. Het blijkt onder andere uit het feit, dat wetten niet worden toegepast die consumenten moeten beschermen. Het blijkt onder andere uit het feit, dat klanten niet geholpen worden als ze vragen hebben. En het blijkt uit het feit, dat acties er eigenlijk alleen voor bedoeld zijn om de klant binnen te halen, niet om de klant te geven wat er wordt aangeboden.
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  Geld besparen op opleiden:
  In een vorig logje schreef ik waarom opleidingen zo duur zijn. Maar hoe zou je daar als bedrijf nu op kunnen besparen?
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  waarop kun je als bedrijf besparen?
  Het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, Curaçao, is nu al weer bijna 400 jaar onderdeel van Nederland. In die tijd heeft het een rijke geschiedenis opgebouwd van multi-culturisme. En hoewel het door zijn lange verbondenheid met Nederland en door de invloed van de Nederlandse bouwkunst, op sommige plekken Nederlands lijkt, is het geen Nederland, ook al spreken ze er Nederlands. Maar wat maakt het zon bijzonder eiland, dat sommige mensen er nooit meer weg willen?
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  sex op curacao
  Een grappige film over drie zussen die het allemaal met dezelfde man doen en een broer die het bijna doet, niet tegelijkertijd overigens.
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  geen
  Stephen King is als auteur vooral bekend van zijn griezelboeken. Boeken waarin vaak het bovennatuurlijk een belangrijke rol speelt en wraak. Daarnaast is Stephen King bij nog veel meer mensen waarschijnlijk vooral een onbekende auteur, omdat ze niet doorhebben dat veel van de films die ze hebben gezien gebaseerd zijn op zijn boeken. Zo is één van zijn bekendste films "The Shining", over een gekke postbode. Maar dat zijn niet de enige films gebaseerd op zijn boeken. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook The Shawshank Redemption en The Green mile geschreven.
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  In de huidige economie met alle problemen is talentmanagement natuurlijk een belangrijke strategische activiteit voor organisaties. Maar waar gaat het nu eigenlijk om bij talentmanagement? 
  1x Bekeken
  Gevonden op basis van de volgende zoekwoorden:
  geen

  Hier een overzicht van de artikelen uit december 2008.
  Hier staan de eerste 33 artikelen van januari 2009.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl